,

Уролог предупредува: Овие мажи никако не смеат да се самозадоволуваат-„Многумина така умреле“

Во Србија во последните неколку години илегално доаѓаат лекови од Египет, а во таа група најзастапени се антибиотиците и вијаграта.

Имено, некои српски туристи кои летуваат во таа земја сфатиле дека таму можат да купат лекови евтино, без рецепт. Кутија со антибиотици може да се купи за две евра. Таму „вијаграта“ е две евра. Па некои повеќе ја влечат кутијата за да имаат резервна дома и сето тоа само за да не одат на лекар за рецепт.

Други ги препродаваат овие лекови, што може да се види од понудите на реклами, банери и тезги на пазарот.

На оваа тема во утринската програма на ТВ Пинк со Јована Јеремиќ зборуваше приватен детектив и доктор - уролог.

Српскиот експерт од областа на урологијата д-р Александар Милошевиќ вели дека сексуалната енергија е најголемата животна енергија, а кога таа ќе зачкрипи, веднаш има потреба од лекови. Како што вели, апчето е барано кај мажите од 90-тите, а кај жените само во последните десет години.

- Она што е најнарушено денес е комуникацијата - рече д-р Милошевиќ.

„Мазење колку што е можно почесто“

Докторот вели дека нема просек за водење љубов и дека тоа е индивидуално, па препорача што почесто мазење , а кога се во прашање, да речеме, 70-годишници, еднаш месечно е добро.

Сексуалната енергија со овие лекови придонесе целосно да се промени патологијата, додаде тој.

– Мажите постигнуваат ерекција, но не можат да ејакулираат без мастурбација – вели докторот.

Во одредени земји лекот може да се користи без контрола и надзор, што е опасно, вели д-р Милошевиќ.

Имаме се повеќе проблеми во сексуалната функција, комуникацијата, а за тоа зборува и белата чума. Она што често се случува е пациентите да се парови кои не можат да го извршат сексуалниот чин. Со вијагра мажот користи дрога или кокаин – додаде тој и објасни дека пациентите кои доживуваат ерекција, но не и ејакулација, не смеат да мастурбираат, а ако имаат, тоа мора да биде со партнерот.

Што вели приватен детектив?

Браца Здравковиќ, детектив, вели дека проблемот со вијаграта првпат се сретнал во 1996 година, а кај соседите најмногу се продавал во Пожаревац и неговата околина.

- Романки и Русинки работеа по селата, а мештаните сакаа да се пофалат, и да им покажат дека сѐ уште се силни - објаснува Здравковиќ.

Тоа, како што вели, подоцна се претворило во кривично дело. Една таблета, открива тој, била околу 100 марки.

– Многумина умреа за време на секс, а ја доживеаја таа слатка смрт – додаде Здравковиќ.

Д-р Милошевиќ за просечната должина на српската гордост

Урологот Милошевиќ во текот на пролетното гостување на ТВ Прва ја откри просечната должина на машкиот полов орган кај соседните фраери.

Доколку се води разговор меѓу мажите за големината на гениталниот орган, сигурно е дека секој од нив ќе го „издолжи“ нивниот за сантиметар или два. Урологот д-р Александар Милошевиќ презентираше податоци за должината на просечната ерекција на машкиот генитален орган кај европските мажи и вели дека таа е меѓу 13,6 и 14,2 сантиметри.

- Она што е интересно во тие студии, жените велеа дека пенисот треба да биде 14,5 до 15, а мажите 16,6 до 17, тоа се желбите на обете страни, па се гледа дека и двете страни би сакале да бидат поголеми, изјави урологот Милошевиќ.

Сепак, она што се смета за нормална големина на пенис може да ве изненади.

Се смета дека нормалниот пенис во ерекција е околу девет сантиметри, дури и подолу, горната норма е од 16,5 до 17 сантиметри. На мојот докторат имавме околу 40 пациенти кои ги опериравме, кои имаа пениси од 17 до над 20 сантиметри, моравме да ги намалиме на нормална големина од 13-14 за да имаат ерекција. Значи, тоа се нормални вредности, рече д-р Милошевиќ.

Д-р Милошевиќ истакна дека околу 70 отсто од мажите имаат гениталии со нормална големина, а за оние кои немаат, постои операција која може да го издолжи пенисот за неколку сантиметри.


Foto: YouTube printscreen/Novo jutro