Веројатно не сте знаеле дека постојат три видови на ерекција: Ако сакате да ја направите вашата гордост подолга и посилна, еве неколку совети

Имено, во Journal of Sexual Medicine е објавено дека всушност постојат три типа на ерекција – рефлексна (која се јавува како резултат на физички контакт), психосоматска (настанува преку визуелна или аудио стимулација) и ноќна ерекција.

Освен тоа, откриваат научниците, околу 70 отсто од мажите имаат малку заоблен пенис, но тоа е видливо само кога е опуштен.

Научниците се занимаваа со уште некои митови поврзани со машкиот генитален орган, па се покажа дека пенисот во опуштена состојба во никој случај не е вистински показател за големината, бидејќи кај две третини од мажите се зголемува за околу три сантиметри, додека кај трети расте дури и над пет сантиметри.

Што се однесува до мастурбацијата, работата е јасна ако мажот нема секс или мастурбира неколку дена, ерекцијата ќе биде поцврста, а пенисот ќе биде малку подолг поради посилната циркулација на крвта.

И конечно, просечниот маж има околу 11 ерекции во текот на денот и околу девет во текот на ноќта.

Фото:freepik