Вежби со јаже: Сите мускули на „готовс“ за 4 минути

Подобрување (јакнење) на раменски појас, раце и мускули на грб, подобрување на издржливост на мускули на нозе- сето тоа со вежби во кои се практикува јаже.

Овој тип на вежби има повеќе комбинации каде се вклучени повеќе мускули и мускулни групи. При силни удари со раце се активираат мускули на раце, предно и задно рамо, стомачни муслуки, мускули на грб, а пулсот континуирано расне и влегуваме во кардио зона. Вежбата трае во зависност од физичката подготвеност, но доволно е и 4 минути.