(ВИДЕО) Кога судијата ќе добие нокаут

Не е невообичаено судијата да добие страшен удар во главата за време на боксерски натпревар ...

Кога мажите ќе се занесат во жестока битка, тешко можат да следат што се случува околу нив. Затоа работата на судија е доста опасна, затоа што тој мора да ги гледа борците, да ги раздвојува кога ситуацијата ќе стане крајно опасна и да ја следи ситуацијата за да се избегнат сериозни повреди или смрт.

Сепак, во екот на борбата, честопати се случува „раката“ на борците да залута и да го погоди судијата, што резултира со неочекувани и прилично смешни нокаути.

Погледнете што се случува кога судијата ќе го извлече подебелиот крај на боксерски натпревар: