(ВИДЕО) Оваа жена вози велосипед со брзина од 296 км на час

Феноменалниот потег ја смести Денис Мулер Коренак во Гинисовата книга на рекорди..

Оваа жена пред неколку месеци се одлучи да стане најбрзата жена на велосипед. Таа го закачила својот велосипед на супер брз автомобил, кој ја влечел, а потоа ја пуштил со брзина од скоро 300 км/ч со својот велосипед.

Иако, ова бил ризичен и доста опасен потег, Денис успеала да остане на својот велосипед и да ги засени сите они кои го обожаваат овој спорт.

Погледнете како изгледаше нејзиниот потег кој заслужено се смести во Гинисовата книга на рекорди: