Вистината ќе ве наежи: Песната „Ту ноч кад си се удавала“ крие трагична приказна

Таа е една од најголемите балади на „Прљво Казалиште“

Песната на Прљаво Казалиште, „Ту ноч кад си се удавала“ е заснована на вистински настан!

Приказната вели дека еден член на овој бенд, Јасенко Хоура, имал девојка и кога отишол во војска, тој ја прашал дали ќе го чека. Таа му одговорила потврдно. Меѓутоа, кога Јасенко се вратил од војската, групата имала закажано свирка за една свадба, а тоа било нејзината венчавка.

Во друга верзија на таа приказна, девојчето го видело Јасенко и наводно веднаш се застрелало во главата.