Вистинскиот маж, овие 5 работи никогаш не ги прави

Дефиницијата за алфа мажот е одамна позната. Челична волја, железна самодоверба, подготвеност, храбро соочување со сите животни предизвици, цврстина на карактерот, физички изглед што го придружува таков карактер што сите знаеме како треба да биде.

Жените отсекогаш дале приоритет токму на овој вид мажи, но во последно време, кога скоро сите се обидуваат да изгледаат како алфа-типови, сè повеќе сме во заблуда. Во превод, не е доволно да се има атлетско тело и силни бицепси за да ја освои титулата „вистинскимаж“. Напротив, машкоста, како и секогаш, е битие, пред сè, карактер. Овие се типични пет гестови или карактеристики кои покажуваат дека алфа мажот не е баш алфа без разлика како изгледа:

1. Неодлучност, префрлање на вината кон другите, склоност кон паника во стресни или непредвидени ситуации: Спротивно на силната волја и безбедност на мажот кој го наоѓа излезот и во најтешките моменти. Се разбира, никој не тврди дека мора да се биде туѓо суштество, суперхерој или Супермен. Се работи само за тоа како тој се справува со своите слабости и дали тој ги покажува пред луѓето околу него.

2. Лажење: Вистинските луѓе не бегаат од вистината

3. Непочитување на жените: Слабоста на мажите кои сметаат дека таков однос ја истакнуванивната машкоста, но всушност ја деградира

4. Се занимава со животите на другите луѓе, озборувања: Подеднакво лоша особина за двата пола бидејќи сигнализира некои сериозни недостатоци.

5. Предавство: Вистински маж ги штити своите пријатели. Тој е лојален. Не ги остава луѓето на цедило. Тој НЕ е себичен и фокусиран исклучиво на неговиот сопствен интерес.