Водоводџија направи велосипед што може да лета

Колин Фурце, поранешен водоводџија има направено уред во форма на велосипед, кој може да лета.

Фурце го има конструирано уредот во неговата куќа, по што изумот е тестиран и тестирањето беше успешно. Велосипедот што лета беше на насловните страници на многу списанија, и е поддржан од многу познати личности. Ова е прв уред од овој тип. Фурце нема инженеринг квалификации или искуство во летање, но сите беа импресионирани од создавањето на изумот

„Конечно, мојата луда идеја е реализирана во реалноста, но тоа покажува дека нови работи може да доведат до неверојатни резултати“ - вели Фурце.

Ова не му е прв изум, тој и преходно со иновации влегол во Гинисовата книга на рекорди.