Врв од часовник- Breitling Top Time Deus

Брајтлинг го објави своето ново партнерство со австралискиот бренд за животниот стил Deus Ex Machina, компанија основана во 2006 година

Како дел од соработката, Брајтлинг ќе стане Официјален тајмер на релито Deus Swank, додека двата бренда заеднички ќе развиваат и дизајнираат специјално издание на ретро часовник. 

Хронографот Топ Тајм Деус беше инспириран од оригиналното издание на Брајтлинг во 1960 година и е опишано како „вистинско почитување на номадскиот дух“. Со елементи инспирирани од трките, хронографот Top Time Deus е создаден за да им се допадне на „моторџиите, сноубордерите, номадите кои копнеат по слободата да го истражат светот на свој начин, со свое темпо“.

Хронографот Breitling Top Time Deus е создаден со куќиште од нерѓосувачки челик со дијаметар од 41 mm, кое е поврзано со кафеав ремен. Класичниот бирач доби хронографски бројачи заедно со портокалови и жолти детали, вклучително и сказалка во форма на молња.

Часовникот се напојува со механизам за хронограф сертифициран од COSC, Breitling Caliber 23, кој има резерва на енергија од 48 часа.

Часовникот- специјално издание е ограничен на 1.500 парчиња ширум светот, а се продава за 4.990 долари и доаѓа со специјална кутија за подароци, уникатна платнена торба и книга „Деус“.