За најдобриот играч единствен подарок: КАЛАШЊИКОВ

Рускиот хокеашки второлигаш Ижастал откри нов начин за наградување на своите играчи, а најдобриот поединец на мечот во иднина ќе добие калашников.

Така, челниците на овој клуб на еден од последните натпревари, го наградија голманот за најдобар поединец на натпреварот, а според тоа го прими и Калашников. После наградата, голманот гордо позираше со нова „играчка“.

Погледнете го видеото: