За сите времиња: Yves Saint Laurent Kouros

Светските познавачи на пармефи го сметаат за еден од најдобрите. парфем кој е за сите времиња. Неодоолив, мажествен, интензивен, посебен.

Инспирацијата за овој парфем е прекрасно изграден антички човек. Овој мирис е луксузен, атрактивен, впечатлив. Лорелот, артемизијата и мудрецот му даваат на составот ароматична димензија. 

Срцето е цимет и коријандер измешани со свеж бергамот, гераниум од цветна трева, елегантен јасмин и зачинет каранфил.