Забите на баба- билка за тестостерон

Постојат многу приказни за тоа како оваа билка го добила своето име, но едно е сигурно - нејзиниот ефект е исклучително лековит. Иако често се наоѓа во лозата и се смета за плевел, ова годишно растение помага при нервоза и делува смирувачки на централниот и автономниот нервен систем.

Распространета во планинските области, оваа билка е барана поради друга исклучително важна функција, имено за поддршка на машкиот репродуктивен систем и нивото на тестостерон. Затоа, Забите на баба можеме да ги наречеме „машка билка“. Овој природен биостимулатор се препорачува за камења во бубрезите, како и за мигрена. 

Чајот од оваа билка има единствена својство да топи лош холестерол и да помогне во подобрување на метаболизмот.