Запознајте го човекот кој го победил ракот: Лекарите го отпишале, а тој бил излечен од чај!

За опасната болест некои тврдат дека има лек. Повеќето спасот го бараат во алтернативната медицина.

Џон ди Карло, 72- годишник кој претрпел интензивни и агресивни третмани со хемотерапија, поминал цели три години пред лекарите да му дозволат да ги помине последните денови со своите најблиски. Сепак ...

Со оглед на тоа што лекарите имаа се помалку и помалку алтернативи за изнаоѓање решение за неговата болест, рак на градите, му било предложено да пие чај од корен на глуварче, и по само четири месеци доживеа ремисија на болеста.

Истражувањата на Катедрата за хемија и биохемија се спроведени на Универзитетот во Виндзор во Канада, а резултатите им даваат нова надеж на сите пациенти со оваа сериозна болест.

Поточно, тие дошле до заклучок дека коренот на глуварче ги убива клетките погодени од карциномот. Друг корисен увид е дека нема негативен ефект врз другите клетки во нашето тело.

Чајот од глуварче влијае на погодените клетки, така што тие буквално се распаѓаат во рок од 48 часа, а за тоа време здравите клетки остануваат непроменети, се наведува во студијата. Тековниот третман со корен од глуварче може да уништи поголем дел од клетките на ракот кај заболените, а заради неочекуваните резултати, истражувачите продолжуваат да го истражуваат ова чудесно растение.

Чај од корен од глуварче

Ставете грст свеж корен од глуварче во еден литар топла вода. Процедете по десет минути. Пијте 3 чаши на ден. Нема несакани ефекти, не штети да се проба. Ако ништо повеќе, ќе имате поздрав имунитет.