Жените паѓаат на лумберсексуалци: Еве кои мажи спаѓаат во таа категорија

Лумберсексуалци - сосема нов термин.
Ако сте малку поактивни на Инстаграм, тогаш можеби сте го забележале поимот лумберсексуалци, кое често се споменува, особено кај жените.
Решивме да го решиме овој нов феномен и да откриеме кои мажи навистина спаѓаат во оваа категорија.
Тоа се мажи кои изгледаат како мешавина на хипстер и „дрвосечач“. Обично се карактеризираат со позапуштен, мажествен и “неуреден“ изглед. Иако многумина би помислиле дека такви мажи не би биле привлечни, жените велат дека се најубави и зрачат машки сексипил. Обично носат карирани кошули, искинати фармерки, повеќето од нивните фризури се подолги, а брадата им е исто така долга, што ги прави да изгледаат доста машки и силни.
Најпознатите мажи кои, според мислењето на жените, спаѓаат во оваа категорија:

Џејсон Момоа


Крис Хемсфорт


Џо Манганиело


Метју Мекони


Бредли Купер