Знаете да изберете парфем, нели? Или само го купувате

За вкусови не се дискутира, особено кога станува збор за парфеми. Не е тешко да се одреди стилот на една личност базиран на облека, но секогаш тоа е несигурно со мирисите. Сепак, постојат некои општи правила:

1. Изберете парфем, а не тоалетна тоалета

Наместо тоалетна вода, парфемот е подобар избор заради неговиот интензитет и издржливост.

2. Ванила и дрвени нотисе најбезбеден избор

Ванила е ед од омилени ароми. Се покажа дека го намалува стресот и вознемиреноста, а исто така се препорачува и како зачин. Дрвените ноти се посебни, свежи и баш машки

3. Фокусирајте се на карактерот и начинот на живот

Користете го ова како водич по ваш избор и базирајте се на тоа штови се допаѓа. Обидете се да пронајдете врска помеѓу начинот на кој живеете, каков е вашиот темперамент по природа, без оглед дали сте стилски спортски лили елегантен.

4. Кога се сомневате, изберете популарни и еколошки брендови

Луѓето сè повеќе се свесни дека треба да обрнете внимание на вашето влијание врз планетата и екосистемот. Затоа овие парфеми се секогаш добра одлука

5. Не бркајте иновации!

Луѓето имаат тенденција да купуваат и консумираат што е популарно во моментот. Прво, она што е ново не значи дека на сите ќе му се допадне, и второ, постои голема веројатност дека ќе имате парфем како и стие други, а вие се разбира, не сакате да мирисате како другите!