Зошто мажите на социјалните мрежи им го испраќаат „својот“ пенис на жените?

Можеме ли да ја најдеме границата помеѓу реалниот и виртуелниот свет денес - кога целата наша реалност се одвива на Интернет?

Се чини како да сме живееле во некој паралелен универзум каде што мажите во живо ги освојуваа жените. Знаеја длабоко да здивнат, да ги затегнат мускулите, да се насмевнат, да и пријдат на девојката и да го побараат нејзиниот телефонски број.

Девојките потоа ќе го намалат своето его, или ќе се согласат да се напијат со нив. Сепак, тој старомоден начин заврши - тогаш момчињата беа многу похрабри.

Како изгледа освојувањето на жените денес?

Безимен маж скриен зад лажен профил на социјалните мрежи ги вознемирува девојките со површни пораки.

Здраво, што има?

ОООО маченце, баш си јака.

Ова се само неколку примери на класична комуникација на Интернет. Пораката е придружната со фотографија од гениталиите на дотичниот маж.

Тоа ја прави оваа практика глобално распространет феномен со кој се запознаени голем број жени ширум светот. Бројни студии потврдија дека склоноста на мажите да испраќаат фотографии од нивните гениталии на жени кои ги познаваат (и не ги знаат) е еден од трендовите што многу брзо се рашири на социјалните мрежи и отвори бројни прашања.

Зошто мажите треба да ги фотографираат гениталиите- пенисот и да ги испраќаат тие фотографии на жените на социјалните мрежи? Има ли жени кои се палат од ваква содржина? Може ли таков начин навистина да биде успешен?

Речиси 50 отсто од мажите испратиле фотографија од гениталиите

Според истражувањето на американскиот гигант за секс играчки, 47 отсто од мажите признале дека барем еднаш испратиле фотографија од својот генитален орган на жена на социјална мрежа.

Иако некои фотографии беа испратени на барање, повеќето жени никогаш не побарале таква содржина.

Фотографијата ги изненади во инбокс на социјалната мрежа, а многумина признаа дека не знаеле како да реагираат во таа ситуација.

Веќе споменатото истражување, спроведено на илјадници жени и мажи, откри дека 50 отсто од испитаните жени барем еднаш во животот добиле фотографија од машки генитален орган - што не ја побарале.

Според истражувањето на Институтот Кинеси, ова се најчестите причини зошто мажите ги фотографираат своите “алати“ и ги споделуваат со жените на социјалните мрежи:

Над 45 отсто од мажите кои барем еднаш пратиле фотографија од гениталиите веруваат дека доброто добро со се враќа, односно веруваат дека жената ќе одговори со фотографија од своето тело, ќе се возбуди и ќе излезе на состанок со него.

Околу 30 отсто од мажите признале дека испраќаат фотографии за лично задоволство. Со други зборови, тие се задоволни со своите алати и сакаат потврда за нивната мажественост.

18 отсто од мажите признале дека на тој начин ја демонстрираат својата моќ, се чувствуваат подобро и дека тоа ги возбудува.

Мал број мажи признале дека имаат мазохистичка мотивација кога испраќаат фотографии, односно сакаат да слушаат навреди за пенисот.

Шест отсто од мажите признале дека испраќаат фотографии поради траума од детството или сличен проблем, а најчесто затоа што родителите ги срамеле поради голотијата, па оваа навика е компензација за тоа.

Секстингот е одлична алатка за парови чија врска се заснова на доверба, но никој од нас не сака на тој начин да комуницира со странец. Или сака???