,

Зошто овој часовник стана најголем хит на Интернет?

Јапонскиот уметник Kohei Ohmori се прослави последниве години благодарение на неговата неверојатна способност да црта секојдневно метални предмети - со пенкало. Само погледнете го неговиот тродимензионален цртеж на рачен часовник на Сеико.

25-годишниот уметник поминува стотици часови на еден проект, а резултатот е цртежите- исто толку реални како и фотографиите. Омори првпат стана вирален во 2017 година кога нацрта конзерва пиво кое остави многумина без здив. Луѓето не можеа да најдат доволно зборови за пофалби за неговиот талент и трпеливост, и откако неговата приказна ја споделија главните медиуми, како „Јапонија денес“, неговата популарност се рашири и подалеку од границите на неговата татковина.

Неговиот брат рече дека поминал 280 часа само на тој цртеж.

Омори неодамна го претстави своето најново ремек дело, импресивно цртање на рачен часовник на Сеико што, како што можете да видите од клипот погоре, е совршен до најмалите детали. Иако, Омори (25) се чини дека се фокусира главно на метални предмети во неговата уметност, но тој е и мајстор на портрети, за што сведочи и еден портрет на британската манекенка Софи Блекброу.

Скоро 50.000 луѓе го следат на Инстаграм, а многумина не можат да ја дочекаат неговата следна работа.