СО ЦЕНА од 3,1 милиони ДОЛАРИ, погледнете го новото автомобилско чудо

Гордон Мареј е најпознат по создавање на Мекларен Ф1, а сега го претстави својот наследник наречен Т.50.

Дизајниран да биде најчистиот, најлесниот и најмоќниот автомобил што го создал досега, T.50 Мекларен Ф1 се подобрува „на секој начин што може да се замисли“.

Движејќи се напред, кон предниот дел, наидуваме на клин во форма на „нос“ кој содржи пар LED светилки инспирирани со Ф1. Дизајнот на двојните вратие усогласен со стаклениот покрив.

Можеме да видиме и поедноставено тело со јаглеродни влакна, вентилирана задна фасада и голем дифузор што го прави автомобилот да има супериорна аеродинамика и зафат. Моделот има и 3Д задни светла и 19- / 20-инчни алуминиумски тркала завиткани во гуми на Michelin Pilot Sport 4 S.

Најзабележителна карактеристика на овој автомобил е вентилаторот лоциран на задниот дел што го прави ова возило да изгледа како да е дојдено од иднината. Вентилаторот служи за да се намали отпорноста на воздухот за 12,5 проценти и со тоа да се направи побрз и поаеродинамичен, со што ќе се додаде 50 КС поголема моќност на моторот, кој ќе има околу 700 КС. 

Патем, станува збор за мотор од 3,9 V12 кој создава екстремни перформанси. Друга карактеристика што ја издвојува е неговата тежина, затоа што тежи само 986 ​​килограми.

Ќе бидат направени само 100 вакви автомобили, а цената на еден ќе биде 3,1 милиони долари.