,

Топ 5 најплатени македонски фудбалери: Милионски суми

Според најновите податоци на Transfermarkt - една од најголемите спортски веб-страници, која, меѓу другото, ја следи проценетата вредност на фудбалерите, вброи и неколку македонски, so цифри изразени во милиони евра. 

Па така, Македонскиот „wonderkid“ како што го нарекуваат фудбалерот Елиф Елмас кој моментално игра за SSC Napoli, е највредниот играч во репрезентацијата на Македонија, со проценета вредност од 17 милиони евра. По него е Енис Барди кој игра за Lavante Ud, со 15 милиони евра, трет е Егзијан Алиоски- Leeds United со 4, 5 милони евра, на четврото место се најде Илија Несторовски, играчот на Udinese Calcio со 4 милини евра и исто толку има Стефан Ристовски кој игра за клубот Sporting CP.