Ако ги конзумирате овие состојки секој ден, нема опасност да заболите од рак

Докторката Каролин Андресон тврди дека ја нашла совршената мешавина од состојки која го намалува ризикот од рак. Андерсон истражувала состојки кои во Индија се упоптребуваат илјадници години наназад и направила смеса од чудотворните зачини: куркума, маслоново масло и бибер. 

Подготовката е едноставна: 

Четвртина од лажицата со куркума измешајте со пола лажица маслиново масло и додајте мелен бибер. Оваа смеса користете ја како додаток на салати и јадења, а можете да ја јадете и само неа. 

Истражувањата покажуваат дека куркумата спречува рак на дебело црево, простата, мозокот. Затоа Андресон тврди дека ако ја конзумирате оваа мешавина секојдневно нема опасност да заболите од рак.