Алжир шанса за прва победа на Македонија на светското првенство во Полска

Македонија денеска на светското првенство во Полска се среќава со Алжир, вкупно четврти натпревар на мундијалот а прв в Президент купот.

Алжир е шанса за Македнија за прва победа на шампионатот, средбата се игра од  15-30 часот.

Распоред на натпревар - Президент куп II ГРУПА: 

19.01 15:30 часот, Алжир – Македонија

19.01 18:00 часот, Мароко – Тунис

2. коло

21.01 15:30 часот, Алжир – Мароко

21.01 18:00 часот, Македонија – Тунис

3. коло

23.01 15:30 часот, Тунис – Алжир

23.01 18:00 часот, Македонија – Мароко