БЛИНДИРАНИОТ MANSORY MERCEDES-AMG G63: Вистинска молња

Компанијата Mansory повторно го зеде моделот AMG C63 и овој пат направи фантастично блендирано возило 

Ова е всушност првото возило на оваа компанија што е блендирано притоа нуди голема безбедност при возење.

Што се однесува до ентериерот, тој е луксузен и може да биде прилагоден според барањата на клиентите.

Се разбира, Mansorу исто така нуди и подобрувања на перформансите за да ја надомести додадената тежина на пакетот за оклоп. Купувачите можат да изберат да ја засилат 4,0-литарската твин-турбо V8 со 700 кс (690bhp) и 950Nm вртежен момент или со 800bhp (789bhp) и 1.050 Nm вртежен момент, што значи дека овој оклоп на Mercedes може да биде вистинска молња.

Mansory тежнее да биде дел од пазарот за возила за специјална заштита, поради што се нафати да се создаде вакви возила, и веруваме дека првата задача беше многу успешна.

Блендираниот Mansory AMG C63 е достапен за секој што го нарачува преку компанијата Mansory.