Црвено мочуриште: Доаѓаат од целиот свет за да се восхитуваат на надреалниот поглед

Повеќе од 260 видови птици и 399 видови на други животни живеат во црвеното мучуриште

Црвеното мочуриште е дом на многу животни и растенија а кога ќе видите како изгледа, веднаш ќе разберете зошто безброј туристи го посетуваат и уживаат во неговата убавина барем за кратко време.
Реката Шуантајзи во североисточна Кина секоја година ја посетуваат огромен број туристи кои сакаат да ја видат уникатноста на нереалното црвено мочуриште.

Мочуриштето ја добива својата единствена боја од „Suaeda maritima“, годишно растение кое расте во солена вода.

Оваа необична билка опфаќа 130 квадратни километри црвен и розов килим во мочуриштето. 

Поради неговата висока соленост, таа е погодна за дождовните шуми на Панџин, како и за бројните животни кои живеат таму, а во овој природен резервоар има повеќе од 260 видови птици и 399 видови на други животни.

Иако поголемиот дел од црвената плажа е затворена за јавноста, мал дел е отворен за туристите.