Да бидам најбогат човек на гробиштата не ми е важно: Моќни цитати на Стив Џобс

Стив Џобс беше еден од најпочитуваните претприемачи и пронаоѓачи на своето време. Еве неколку од неговите најдобрите инспиративни цитати кои ќе ве охрабрат да го живеете животот од вашите соништа.

„Не дозволувајте бучавата од туѓото мислење да го удави вашиот внатрешен глас“.

„Да бидам најбогат човек на гробиштата не ми е важно. Легнување навечер велејќи дека направив нешто прекрасно ... тоа е она што ми е важно “.

„Креативноста е само поврзување на работите“.

„Имајте храброст да ги следите срцето и интуицијата. Тие некако веќе знаат што навистина сакате да станете. Сè друго е споредно “.

„Не можете да ги поврзете точките со предвремено нетрпение; можете да ги поврзете само гледајќи наназад. Значи, мора да верувате дека точките некако ќе се поврзат во вашата иднина “.

„Понекогаш кога иновирате, грешите. Најдобро е да ги признаете брзо и да продолжите со подобрувањето на другите иновации “.

„Едноставното може да биде потешко отколку сложено: Треба да работите напорно за да го размислувате чисто за да го направите тоа едноставно. Но, вреди на крајот, бидејќи штом стигнете таму, можете да поместите планини “.

„Вашето време е ограничено, па затоа не трошете го животот на некој друг живот“.

„Бидете мерило за квалитет. Некои луѓе не се навикнати на средина каде што се очекува извонредност “.

„Треба да гориш од идеја, проблем или грешка што сакаш да ја поправиш. Ако не сте доволно страствени од самиот почеток, никогаш нема да го истакнете “.

Можеби ќе ве интересира:

Првиот човек на Твитер откри: „Јадам 7 пати неделно, само вечера“
15 работи што не сте ги знаеле за Марк Цукенберг