Дали обичните граѓани имаат исти услови за тестирање на коронавирус како што имаат славните личности?!

Коронавирусот е главна тема кај сите луѓе подеднакво, но дали сите се подеднакво третирани?!

Многу корисници ширум светот, на социјалните мрежа ги споделија своите искуства и дека не можат да го прават тестот за корона, иако имаат симптоми. Познатите личности се чини дека се во различна позиција, па без сериозни симптоми на „Ковид-19“, тие се во можност да го направат тестот.

"Јас сум ужасно болна и хоспитализирана десетти ден. Овде нема опрема за тестирање на коронавирус", сподели еден корисник на Твитер.


"Се чувствувавме малку уморни, како да имаме настинка и некои болки во телото. Рита имаше треска што доаѓа и одеше. Блага треска. Бевме тестирани за коронавирус и резултатите беа позитивни “, го сподели своето искуство Том Хенкс.


Корисник на Твитер од Америка, го опиша искуството што го имаше неговиот близок член на семејството:
"Вујко ми, кој беше во Франција, имаше коронавирусен позитивен цимер. Тие не сакаат да го тестираат затоа што тој нема симптоми. Што е со Америка?"


Во исто време, целиот тим на НБА Ута Џез се тестираше за коронавирус.


„Мајка ми има треска, таа е медицинска сестра во 70-тите години и е вклучена во здравствениот систем, но сепак не може да се тестира“, напишал корисник од Њујорк.


Како и многумина од вас, јас бев болна цела недела и лошо се чувствува и мојот сопруг кој се врати од турнејата пред неколку дена. Да бидеме сигурни, остануваме одделни сè додека не ги добиеме резултатите од нашите тестови за коронавирус, напиша Хајди Клум.


Иако немала никакви симптоми, била тестирана и Крис Џенер:
„Крис не била болна и немала никакви симптоми, но бидејќи била во контакт со некој кој бил коронавирус-позитивен, и таа била тестирана“, изјавил извор за „ЕТ“.