Дали знаете? Кои машки парфеми траат најдолго- некои и до три дена

Изборот на машки на парфеми на пазарот е огромен. Има секакви и со секакви мирисни ноти. Но, повеќето од од оригиналните парфеми не значи дека таат многу долго на вашата кожа. Тоа не е поради квалитетот туку најмногу заради користените состојки.

Според едно истражување, интензитетот на парфемите зависи од кожата. Сите немаме иста и сите исто не мирисаме дури и како сме намирисани со ист парфем. 

Сепак, одредени парфеми се чувстуваат многу долго, некои дури и три дена од нанесувањето. Ви презентираме неколку... Кои се тие?

1. Joop

Има интензивен силен мирис и не може да го поднесе секој. Мислењата се поделени: на некои им се допаѓа, неки имаат одбивност. Но повеќето жени се изразиле дека маж намирисан со Joop ги обара од нога. Може да трае со едно прскање и до три дена.

2. Chanel Bleu de Chanel

Го сместуваат на листата на врвот од машките пафеми. Исто така е интензивен, заводлив, типипичен машки и освојува. Повеќето од мажите одговориле дека кога ќе го нанесат, мирисаат скоро 4 дена.

3. Jean Paul Gaultier Le Male

Има многу силен мирис. Кога се појави на пазарот, настана вистинска инвазија. Со дури и иритирачки ноти за повеќето, сепак е еден од најкористените машки парфеми. Трае дури една недела со едно прскање.