Депресијата е во нив: Oва се намирниците кои ја предизвикуваат

Дали некогаш сте размислувале за тоа како нашата исхрана влијае на нашето расположение?

Можеби сте забележале дека некоја храна ве прави среќни, а некои намирници прават да се чувствуваме тешко, па дури и раздразливи.

Па, тоа не е ни чудо, бидејќи некоја храна, особено обработената, предизвикува депресија.

Како што можете да видите, колку повеќе процеси поминува низ оброк: пржење во маснотии, печење со сол, толку повеќе се менува неговиот состав.

Затоа научниците ве советуваат ако е можно да јадете свежа храна, бидејќи во неа се содржани природни состојки кои се корисни за нашето здравје и добро расположение.

Солените работи, шеќерот, сувомесните производи, газираните пријалоци, чоколадото и чипсот доведуваат до депресија.