Дури и УДАР од минофрлач НЕ МУ МОЖЕ НИШТО: Најбрзиот блиндиран џип

Познато е дека вистински „чуда“ доаѓаат од Русија кога станува збор за теренски возила. Но, овој пат тие се надминаа себеси.

Комбат Т-98 е оклопно руско теренско возило на компанијата „Комбат Армиринг“ лоцирано во Санкт Петербург. Со максимална брзина од дури 180 километри на час, тоа е официјално најбрзото оклопно возило во светот.

Она што е особено неверојатно, и скоро неверојатно за овој автомобил, е тоа што е целосно имун на директен удар од минофрлач. Погледнете го ова „чудо“!

Возилото е придвижувано од мотор V8 со 340 КС, што му овозможува на Kombat да постигне брзина од 180 km / h. Т-98 е опремен со сателитска навигација, телевизор што може да репродуцира содржина од ДВД, клима уред, скоро целосна опрема. Сите делови на возила и електроника се испорачуваат од Генерал моторс.

Комбат Армиринг тврди дека најоклопниот Т-98 го штити екипажот од куршуми калибар до 12,7 мм, ловџиски пушки и мини.