Една од најбизарните оптички илузии што некогаш ќе ги видите: Дали на сликата е коза, куче или некој вид мутант?

Сликата покажува животно испружено на кревет, а ако само го погледнете неговото тело, веројатно ќе бидете прилично убедени дека е мало бело куче.

Меѓутоа, кога ќе ја видите неговата глава, работите стануваат побизарни бидејќи се чини дека има неприродно голема глава на коза или некој вид мутант на коза и куче.

Сликата веќе некое време кружи на социјалните мрежи, со суштеството опишано во објава на Редит како „коза, куче, свиња, животно што личи на Чупакабра“, а креаторот призна дека тие „гледале предолго пред да можат да сфатат што е тоа.

Ако имате проблем да го препознаете животното на сликата, ќе ви го пресечеме и ќе ви кажеме дека е куче. А на сликата подолу можете да го видите доказот.


reddit мин