Еве како новиот џип Wrangler помина на тестирањето: Многу пропусти

Бирото за безбедност на патиштата (IIHS) објави ново видео на кое се гледа како се превртува џипот на Wrangler за време на тестирањето.

Како што можете да видите од повеќе агли, Wrangler се забива во фиксна бариера додека предниот дел се распаѓа. Иако ова треба да се очекува, џипот потоа се преврте странично, што не требаше да се случи.

За жал, ова не беше еднократна појава. Како што е наведено од IIHS, Wrangler се превртел неколку пати, покажувајќи ја неговата нестабилност. Во двете сослушувања спроведени од организацијата, Вранглер се превртел на неговата патничка страна откако удрил во ограда.

И покрај преодниот рок, на Wrangler му беше доделен маргинален рејтинг што не е најниска класификација на IIHS. Како што објаснија, џипот помина добро бидејќи „просторот на возачот беше недопрен“, и „движењето на куклата беше добро контролирано“.

Сепак, организацијата забележа дека делумно превртување претставува ризик од дополнителни повреди. Тие исто така рекоа дека „возило превртено на страна не е прифатлив исход за фронтален судир и како резултат, севкупниот рејтинг на Вранглер е сведен на граница“.