Еве зошто мажот не ја остава сопругата поради љубовничката? Изненадувачки

Сопруга, деца и љубовничка– „комплетен сет за машка среќа“. Љубовничката, како и секоја друга жена, често пати е во заблуда, надевајќи се дека порано или подоцна нејзиниот партнер ќе ја напушти својата сопруга и ќе и понуди брак и срце. Може да трае со месеци, понекогаш со години, со еден човек кој ветил дека ќе поднесе барање за развод - иако не прави ништо. Искрено, мажите ретко ја напуштаат сопругата заради на љубовничка, и еве зошто:

Придобивки

Размислете за ова: тој има жена која секогаш има спремено храна за него и се грижи за него и има љубовничка која ќе ги задоволи сите негови сексуални фантазии - ова е многу погодно за мажите. Дома секогаш имаат вкусна вечера, пеглана кошула и омилено место на креветот, а кога се уморни од животот на семеен човек, тој може да оди кај својата љубовничка, каде може да дејствува страсно. По разводот, тој ќе мора да размисли за готвење, чистење и така натаму ... Да живее во љубовен триаголник е многу поудобно од неговата гледна точка.

Тоа им овозможува да одржат нормален животен стил

Семејство - има родендени, заеднички посети на роднини, семејни прослави, рекреација со деца и многу повеќе. Отфрлајќи го сето ова, некој одеднаш губи огромен дел од својот живот и има голема празнина што не може да се пополни. Освен ако тој сериозно нема намера да се ожени со љубовничката и да создаде друго семејство.

Не е финансиски профитабилен

Договор за брак или предбрачен договор– денес не е нова вест. Разводот вклучува поделба на заеднички стекнати средства и низа други финансиски обврски. Затоа, за просперитетни мажи, разводот не е апсолутно корисен од материјална гледна точка.

Мажот има обврски кон децата

Понекогаш (но не секогаш), главната пречка за напуштање на семејството се децата. Маж кој е должен да ја игра улогата на добар татко не може да направи избор во корист на одредена жена, но ја продолжува љубовната врска со друга неколку години по ред. Отпрвин, тој ќе помисли дека ќе ја напушти сопругата веднаш штом децата одат на училиште, а потоа кога ќе завршат со тоа ... ветувањето за развод е продолжено за уште 5 години.

Тој не очекува долгорочни односи на страна

Чувството на новост, страст и возбуда што ја придружува оваа состојба по првата средба со љубовничката брзо поминува. За една година, таа веќе нема да биде таква квалификувана тигрица во кревет како што беше порано и повеќе ќе го потсетува на неговата сопруга со бројни барања.

Поради ова, мажите никогаш не го напуштаат семејството заради својата љубовничка. Кога се уморни од постојаните тајни состаноци и вознемиреноста дека некој случајно ќе ги фати, мажите најчесто ја завршуваат врската со љубовничката и остануваат со жената во брак. Се разбира, секогаш постои ризик дека жената ќе открие и нема да сака да и се врати, но ова е посебна тема за дискусија ...