IQOS караванот пристигна во Гевгелија

Иновативниотелектронски уред IQOS за загревање на тутунот, кој претставува подобра алтернатива во однос на цигарите, ќе може да се најде на новата привремена локација наIQOS караванот, моментно поставен на почетокот на главното шеталиште во Гевгелија. Караванот ќе биде на оваа локација до крајот на април. Работното време на ова IQOS продажно место е од понеделник до сабота од 10:00 до 22:00 часот, додека недела и државните празници се неработни денови.

Освен во Гевгелија, овој уред е достапен и во продажните партнери во повеќе други градови во земјата. Во главниот град Скопје има вкупно шестIQOS зони и тоа во трговските центри Ист Гејт Мол, Скопје Сити Мол, Капитол Мол, Рамстор Моли мобилните зонивоПоинт Рител Парки Веро Тафталиџе. Покрај тоа, овој производ може да се купи и онлајн преку IQOSвеб-страницата.

Уредот е резултат на работата и посветеноста на над 400 врвни научници и експерти ангажирани од Филип Морис, а инвестирани се повеќе од 10.5 милијарди долари. Овој иновативен уред е достапен на 73 пазари во светот и вкупно го користат 21,2 милиони луѓе, кои целосно се откажале од пушењето и направиле промена кон подобра алтернатива. Повеќе за технологијата зад IQOS можете да дознаете на:PMIScience | PhilipMorrisInternational.

ПР објава