Како да го ослободите стресот? Утрински вежби ќе ви помогнат во тоа

Живееме во динамично и многу стресно време, затоа е добро да знаеме неколку вежби кои ќе ни помогнат во надминување на стресните ситуации.

Вакви техники за намалување на стресот во животот се користат во некои оддели на војската, во здравствени компании и големи корпорации.

Еве кои утрински вежби ќе ви помогат во борбата против стресот:

1. Разбудете се во 4 часот наутро и медитирајте 45 минути.

2. Појадувајте здрав оброк и прочитајте нешто интересно.

3. Поставете си 3 приоритети за денот.

4. Истегнете се 20 минути и потоа започнете со трчање.

5. Посветете 20 минути на јога.

6. Истуширајте се и преземете ги дневните задачи.

Извор: profit.bg