Како Koenigsegg Gemera од 1.7 милиони долари се средува за два часа

Koenigsegg Gemera е еден од најинтригантните суперавтомобили некогаш создадени, и покрај фактот што клиентите сè уште чекаат на негова испорака, оваа прекрасна машина постојано им се претставува на возачите ширум светот ...

Како што можеме да замислиме, првичниот модел на Gemera, кој шведскиот производител го презентираше пред целата автомобилска јавност, веќе не е во совршена состојба како кога ја напушти фабриката, така што Коенигсег неодамна го покани Лерија Косила, од Ammo NYC, за набрзина да поправат одредени детали додека автомобилот беше изложен на Менхетен.

Бојата на овој модел не беше во премногу лоша состојба, но експертот за детали најде бројни ознаки на вратата. Дополнително, неколку дамки и ситни траги беа видливи на предните браници и рабовите на тркалата, најверојатно предизвикани кога луѓето во салоните се потпреле на автомобилот за да се фотографираат.

Со цел да ги поправи овие површини, Косила започна да полира метали со лични производи на неговата компанија. Имаше само неколку часа пред автомобилот да тргне од Њујорк до Бостон на презентацијата на шоуто, па не беше во можност темелно да помине низ секој дел од автомобилот и наместо тоа се фокусираше на поправка на ударите.

Откако беа отстранети повеќето неправилности, овој експерт нанесе тело со керамички слој на боја за да му даде извонреден сјај, заштитувајќи го на понатамошните патувања.

Бројни работи поврзани со моделот Гамера го прават целосно уникатен, од кои најочигледен е фактот дека станува збор за четворосед кој изгледа како двосед хиперавтомобил. Овој ѕвер е придвижуван и од мал дволитарски трицилиндарец, со два турбо-полначи, што создава 600 КС и 600 Nm вртежен момент, но е поврзан со три електрични мотори за да се создаде конечна моќност од бруталните 1100 КС.