Како создаден за сомнителни типови: Црниот Ролс Ројс

Британскиот премиум гигант „Ролс-Ројс“ го претстави специјалното издание на својот прв „Cullinan SUV“.

Cullinan Black Badge оддишува со „злобен“ изглед и со карактеристичен ентериер на луксуз и поголема моќ.

Темните детали за внатрешноста и надворешноста му ја даваат споменатата „опасна“ нота, додека аспираторот има надграден 6,8-литарски V12.

Сега има 600 КС и 900 Nm спарен со осумстепен автоматик.

Почетната цена сè уште не е објавена, но сигурно ќе ја надмине основната која започнува од 325.000 американски долари.