Каков ремен е навистина добар ремен?

Каков  ремен е навистина добар ремен?

Модните мажи лесно ќе ги препознаат трендовите во дизајнот, материјалот, токите, како и кој појас оди со кој панталони или костум. Од друга страна, има мажи кои, на прашањето што е добар ремен,  одговараат дека станува збор за квалитетен кожен ремен.

Сепак, машката облека е нецелосна без ремен. Мажите претпочитаат ремени во црна боја, како и сите нијанси на кафеава боја. Црниот појас е класичен и сигурно го има секој маж. Ремените на познати брендови, често со истакнато лого, почесто ги носат помладите мажи, додека повозрасните генерално избираат понеутрални токи кои го немаат логото на компанијата.

Ременот за порелаксирана облека е поширок од каишот за костум, и може да се најде во различни бои, додека каишот за костум е генерално потенок.

Ако сте повеќе спортски тип, претежно се облекувате во фармерки, можете да ја замените кожата со друга, што ќе даде пообемен изглед.

Ако не сте сигурни каков појас да изберете, следете го основното правило дека ременот треба да одговара на чевлите. Кога ќе го средите тоа, веќе завршивте половина од работата. А, што се однесува до бојата, ако не сте за експериментирање, изберете еден од веќе споменатите, т.е. црн или кафеав.