Клинт Иствуд: Знаете ли што е луксуз?

Не барајте луксуз во часовници или нараквици, не барајте луксуз во вили или едрилици. Луксуз е смеа и пријатели, луксуз е да не се разболиш, луксуз е дожд на твоето лице, луксуз е прегратки и бакнежи.

Не барајте луксуз во продавниците, не барајте го во подароци, не го барајте на забави, не барајте го на настани.

Луксуз е тоа што луѓето те сакаат, луксуз е што те почитуваат, луксуз е што живеат твоите родители, луксуз е што можеш да си играш со твоите внуци, тоа е луксуз што не може да се купи со пари.

- Клинт Иствуд