Кој не би ги посакал: Величенствената четворка на часовници

Има само два моменти кога времето застанува скоро целосно - кога сте во карантин со недели и кога секој ден се чини точно исто, а потоа кога ќе наидете на нешто толку убаво, што ќе ве фасцинира и ќе ве натера да го изгубите секој поим за времето…

Точно таков ефект е постигнат со занаетчиските часовнициVacheron Constantin . Како дел од Watches & Wonders 2020, славната марка ги претстави Les Cabinotiers „The Birds Singing“. Ако сакате да бидете убедени во вештините на овој неверојатен бренд и нивната техничка умешност, тогаш оваа колекција е нешто на што навистина треба да обатите внимание. Часовниците „Птиците што пејат“ се достапни во четири различни и уникатни варијации, кои оживуваат благодарение на емајлирањето и секоја од нив носи слика на различна птица.

Механизмот на овој модел вклучува читање на времето со поместување на покажувачот што ги покажува часовите над лакот што ги покажува минутите. Сите часовници имаат двослојни бирачи кои се состојат од емајлиран слој и област украсена со техника на гилоча за прикажување на овие индикации. Имаат 40-часовна резерва на енергија. Сите модели се напојуваат со калибар 1120 АТ, што е дело на овој бренд.

Бројчаниците се врамени со елегантни куќишта со дијаметар од 40 мм, кои се создадени од розово или бело злато. 

Секој модел има кожна лента во боја што совршено ги следи нијансите на бирачот, а на крајот можеме да кажеме дека цената на сите модели од новата колекција е достапна само на барање. 

Нема информации, скоро никакви, но судејќи според претходните креации на брендот, цената може да достигне до 100.000 евра.