Коронавирусот руши цени: Поевтинија хотелите и во Скопје

Цените на хотелите во земјава и во соседството бележат пад за викендот, за 7 и 8 - ми март, кога се одбележува Меѓународниот ден на жената. 

Оние кои ќе престојуваат во скопските хотели, ќе треба да одвојат различни суми.  Најскапо е во Мериот каде цената е 100 евра, во хотел Парк цената е 70 евра,  во Стоун Бриџ 62 евра, но има и поевтини хотели каде сместувањето чини по 55, 36 евра, а и апартамни со уште пониски цени од 20 евра. 

Пад на цените има и во Солун во Грција, но и во Софија во Бугарија. 

Поради коронавирусот граѓаните ги откажуваа патувања, по препорката на властите, а ова особено важи за Италија каде вирусот брзо се прошири. 

Детали за цените во хотелите во Скопје во видеото:


Текстот е преземен од ФАКТОР