„Лакомата меца“ оваа сабота пристигнува во Ист Гејт Мол

Различните светови на детската фантазија се едни од главните столбови за правилен детски развој и лоцирање на вистинските вредности уште од мали нозе. Филмската и театарската уметност, како и анимираните цртани филмови се главната база од каде што децата за првпат и најбрзо се запознаваат со разновидноста на емоциите кај луѓето.

Како дел од серијата зимски претстави со најубавите бајки за деца, во сабота (22.01.2022) со почеток во 12:00 часот напладне во најголемиот шопинг центар во регионот, Ист Гејт Мол, сите дечиња заедно со своите родители и семејства ќе имаат можност да уживаат во театарската куклена претстава „Лакомата меца“, по која што ќе следува и читање на омилените бајки и анимација на децата и нивните семејства. Претставата ќе биде реализирана од страна на професионални актери преку Театарот за деца и младинци на централниот плоштад на Ист Гејт Мол (-2 кат, кај Тинекс маркетот).

Оваа јануарска сабота, во склоп на претставата, најмладите посетители во Ист Гејт Мол ќе ги очекуваат бројни детски изненадувања, како и подароци од „Книжарница Три“ и „Литература“.

На крајот на месец јануари, на 30.01.2022 (недела) со почеток во 12:00 часот напладне сите дечиња се поканети и на претставата „Цветната улица“ како и на читање детски бајки, исто така на Централниот плоштад во Ист Гејт Мол (-2 кат, кај Тинекс маркетот).

Јануарските попусти од -50 до -70 попуст во Ист Гејт Мол продолжуваат и се одлична можност за сите генерации за освежување и надградување на зимскиот стил за мода, декорирање на својот дом, спортување и нега.

На 22.01.2022 (сабота), со почеток во 17:00 часот зимската удобна атмосфера во шопинг центаротќе биде збогатена со Акустичен концерт во живо, „Звуците на Полифонија“, кој што ќе се оддржи на истата локација на Централниот плоштад во Ист Гејт Мол (-2 кат, кај Тинекс маркетот).

А во последниот викенд од првиот месец од годината малите палавковци ги очекува и најзабавната дневна LEGO работилница, во организација на Крш и Ист Гејт Мол.

Во јануари Ист Гејт Мол е отворен секој ден од 10 до 22 часот, а во недела продавниците се отворени до 20 часот, а рестораните и баровите до 22 часот.

Во месец јануари почни со шопинг, забава и уживање во Ист Гејт Мол.

Ти си центар.

ПР објава