Легендарниот VW Golf II влегува во производство во најбруталното издание

Втората генерација VW GOLF некои ја гледаат гледаат како потенцијал за создавање брутален ѕвер.

И додека Боб Моторинг одеше кон механика со опремување на моторот на Golf 2.0 со над 1.200 коњи, овој проект акцентот го става на дизајнот. Тој беше дизајниран од Khyzyl Saleem и неодамна објави дека реномирани приемници, JP Performance и Prior Design ќе помогнат во создавање автомобил моделиран според него.

Нема информации за погонот, па затоа дефинитивно ќе споменеме повторно дека овој ГТИ би можел да добие врвно автомобилско место, оставајќи ги зад себе трагите на најсилните членови на „видот“, вклучително и оние од Бугати, Коенигсег ...