Леонардо ди Каприо го промени личниот опис

Не знаеме премногу детали за новиот филм на Леонардо ди Каприо, наречен Не гледај горе ...

Единствено што досега ни стана јасно е дека станува збор за сатира во која Леонардо и Џенифер Лоренс глумат двајца астрономи со прилично темна смисла за хумор. Како што објави деновиве рекламата на Нетфликс, режисерот ќе биде Адам Мекеј, додека на главните актери ќе им се придружат Тимоти Каламет, Мерил Стрип, Крис Еванс, Кејт Бакинсон, Рон Палмер, Џон Хил и Аријана Гранде.

Долгогодишните обожаватели на делото на Леонардо ди Каприо можеби ќе треба да се навикнат на неговиот нов имиџ и лице, кои тој целосно ги промени со густа брада со исечени мустаќи. Во минатото, го гледавме овој актер со блага кожа, слично како во филмовите Inception, Gangs of New York, Shutter Island, Blood Diamond, претежно наменети да нагласат сè низ што поминува неговиот лик, борејќи се со себе или целиот свет

Од друга страна, Ди Каприо исто така имаше голема актерска брада со која освои Оскар за главната улога во филмот The Revenant. Неговата улога како негативец во филмот Django Unchained е совршено придружена со израз на лицето, додека како случајност, брадата што Ди Каприо ја има во филмот Body of Lies.