Луда потера по заспаниот возач на моделот Тесла

По многу сообраќајни несреќи предизвикани од полуавтономни системи за возење и сè што можевме да видиме во претходните години, некои луѓе сè уште не ги разбираат работите ...

Видеото што ви го презентираме сега е снимено од возач на автопат и можеме да го видиме неговиот колега во модел на Тесла како спие безгрижно зад воланот. Ако, по некое чудо, не одеше сè како што е, несовесниот возач на електричниот автомобил веројатно во одреден момент ќе удри во некого со брзина од 104 км на час.

На својата веб-страница, Тесла тврди дека неговиот напреден систем за автопилот е дизајниран да им помага на возачите во одредени ситуации, дозволувајќи им на возилата да управуваат, забрзуваат и сопираат автоматски во рамките на нивната лента. Сепак, брендот на Илон Маск јасно потенцира дека моменталната функција на автопилот не е целосно автономен систем и бара активен надзор на возачот, што му кажува на паметното момче дека наместо тоа, ниту еден модел не може слободно да изведува никакви маневри.

Ова, сепак, не е прв пат автоматски пилотот на Тесла да биде погрешно протолкуван, а во неодамнешен случај, сопственикот на Тесла мораше повторно да се огласи и да ја повтори својата изјава, откако друго видео стигна до популарна страница за возрасни и воведе две лица во сексуална занес додека автопилотот на нивниот модел ги возел истовремено.