MASERATI лансира нов автомобилски луксуз

Верзијата на Royale од 1986 година на третата генерација Quattroporte сеуште се смета за еден од најубавите модели на Maserati досега создаден…

Изработени се само 51 примерок од овој прекрасен претседателски автомобил, што го прави навистина посебен. Познатиот италијански бренд реши да му оддаде почит на овој фантастичен автомобил, најавувајќи специјални изданија на кралските изданија, кои вклучуваат нумерирани изданија на моделите V6 Quattroporte, Levante и Ghibli.

Maserat ќе направи само 100 примероци од новите изданија. Што се однесува до посебните детали, надворешноста добива две уникатни бои - Блу Ројал и Верде Ројал. Леванте Ројал, исто така, добива 21-инчен Антео антрацитни тркала, додека Quattroporte и Ghibli Royale добиваат 21-инчен титаниум антрацит тркала, додека сопирачките се завршени во сребро

Внатре во кабината на возачот, клиентите можат да изберат од Зегн Пелетесут - специјален ткаен кожен материјал направен од тенки ленти од кожа Напа.

Во кралските изданија ќе има и звучни системи Bowers & Wilkins, електрични панорамски покриви и стаклени прегради за приватност. Испораките на првите новини од Royale ќе започнат од март, со цена од околу 100.000 американски долари.