МЕРЦЕДЕС КОЈ НЕ Е ЧИСТЕН ЦЕЛИ 37 ГОДИНИ

Mercedes-Benz 280 SL бил скриен во гаражата скоро 4 децении ...

Овој германски класик е најновото возило што заврши во рацете на Лери Косил и компанијата АММО Њујорк, кои важат за едни од најдобрите за реставрација на автомобили во светот. Имаа бројни видеа и секогаш е фасцинантно да се гледа како експертите ги обновуваат екстериерите и ентериерите на напуштените автомобили, а оваа снимка е исто така многу возбудлива.

Иако скоро 4 децении Мерцедесот собирал нечистотија и прашина, Лери Косил успеа да го „оживее“ овој автомобил во феноменална состојба и да го врати неговиот сјај.

Ако се прашувате како изгледа средувањето на возило што не е измиено 37 години, тогаш ова е видеото за вас: