На Марина Туцаковиќ и се влоши здравјето, претходно Сестринството од манастирот „Раваница“ многу и помогна: Откри што ѝ дало надеж во лекување

Деновиве е актуелна болеста на текстописецот Марина Туцаковиќ. Таа наводно не можела да дише, а нејзиниот син бараше и помош преку социјалните мрежи. Пред извесно време, Туцаковиќ објаснува дека имала надеж откако започнала да го користи растението наречено Моринга...

Марина Туцаковиќ отворено зборуваше за својата борба против ракот и за целокупното здравје. Таа вели дека најмногу и помогнале лековите подготвени од сестринството од манастирот „Раваница“, а потоа објасни колку алтернативните лекови влијаат позитивно на нејзиниот организам.

„Во последно време качив неколку килограми. Ме познавате, не се предавам и се борам. Сум примала многу терапии досега. Нешто ми помогна, нешто. Верувам дека секој организам реагира различно на лекови, и тоа е нормално. Слушнав за разни чудесни исцелувања, и за жал не сум премногу дисциплинирана, па тие приказни некако ми здодеаа“ - раскажа Марина за „Свет“ и продолжи за тоа дека почувствувала дека и се враќа силата: „Се чувствував подобро кога започнав да го користам растението наречено Моринга. Тоа е дрво од Африка чиј прав се меша со козја сурутка, а може да се додаде и малку кисело млеко. Многу е здраво и сите што сме болни треба да ја пиеме оваа смеса три пати на ден. Поради вкусот што не ми се допаѓа, ја земам оваа мешавина еднаш на ден. Малку е, но делува“ - објасни Марина, а потоа додаде дека нејзината здравствена состојба започнала да оди на подобро само кога членовите на сестринството од „Раваница“ и направиле посебен лек.

„Некако открив дека сестринството од манастирот „Раваница“ прави билни препарати кои се многу добри. Се чувствував одлично веднаш штом почнав да ги земам. Сето ова ми дава голема надеж за заздравување, бидејќи веднаш се почувствував подобро! Сепак, сè додека ја имам болеста во себе, не можам да кажам дека нешто целосно ми има помогнато. Таму каде што одам на хемотерапија, среќавам многу жени кои навистина биле добри веќе 10 или 15 години, така што има надеж. Понекогаш се будам во одлично расположение, понекогаш расположението ми паѓа од чиста мир и немам енергија за ништо. Сè е променливо“ - таа е искрена.

Марина Туцаковиќ тврди дека нејзиното семејство и пријатели ѝ се најголема поддршка во овој тежок период.

„Секогаш кога ќе паднам во несвест, најблиските се оние кои ми ја враќаат силата. Семејството и пријателите никогаш не ме изневерија. Не се чувствувам феноменално во последно време, бидејќи хемотерапијата беше навистина силна. Сепак, тие велат дека колку е посилна хемотерапијата, толку е подобар резултатот“ - заклучила таа.

Дали и сега ќе најде сила во тоа... Дај Боже