Најекстремниот џип во светот: „Чудовиштето“

Тој е еден од најекстремните патни возила во светот.

За овој модел се зборува последниве две до три години. Најновото издание е врв, а цената на „разумните“ 155.000 американски долари не е ниту крајност. Ова е проследено со подеднакво моќен дизел мотор, проследен со 6,4 V8 со 500 КС.

Меѓутоа, ако сте еден од попреобирливите, ќе ја сакате X-верзијата, што значи двојно поголема од цената.  Rezvani -The Tank X - 1.000 коњски сили 6,2 V8 го прави најмоќниот теренец во светот. За сега.

Да речеме и дека новото издание на резервоарот, заедно со ревидираниот екстериер, носи значително освежена кабина, сега со понапредна инфозабава и попривлечна кожа на седиштата. Покрај гореспоменатото чудовиште на моторот, постојат и системи за набудување (термички) со ниска видливост, гумени огноотпорни гуми и целосен оклоп за сите витални делови на автомобилот, вклучително и заштита од EMP. 

Се разбира, комплет за прва помош е задолжително, како и маски за гас и слична опрема. Цената во овој случај е многу поголема.