Најјакиот часовник во светот, но кога Рамбо го носи мора да е врв

За да си оддаде чест самиот на себе, Силвестер Сталоне пред извесно време се здружи со луксузен бренд за часовници Ричард Мил за да создаде ултра-луксузен часовник во кој и Рамбо би се вљубил. Овој модел дефинитивно личи на борбениот дух на познатиот актер.

На ист начин, овој часовник може да ги фрли во сенка кој било други модели создадени да издржат тешки.

Ограничен на само дваесет парчиња по цена од 1 милион американски долари, хронографот RM 25-01 Adventure Sylvester Stallone е исто толку голем и масивен како и неговиот именик и има импресивен дијаметар од 55мм.

Направен од титаниум со исклучителен квалитет, овој модел е практично неуништлив и е дизајниран да ги издржи најтешките можни околини. Ако некогаш се најдете на средина на океанот, знајте дека овој модел нема да ве изневери. Неговата херметичка преграда содржи до пет капсули за прочистување на вода, од кои секоја ќе создаде литар вода за пиење за триесет минути.

Од друга страна, ако се најдете во средина на некоја недојдија како Рамбо, овој часовник ви нуди компас на вашата база што можете да го користите за да се движите поточно во мапите, како и на ниво што ќе ви даде апсолутна точност на податоците.

Речиси забораваме дека ова е всушност часовник, создаден за да ни го покаже точното време. Содржи рачен турбински механизам со дваесет и четири часовен приказ, минути и хронографска функција, енергетски резерви и индикатори на функцијата.


Цена: „Само“ 983.000 американски долари.