Најстариот Астон Мартин го одбележува 100- тиот роденден: Погледнете што направија

Убавината и привлечноста на некои работи се чини дека се вечни, а тоа го докажува и најстариот модел на Астон Мартин, кој оваа година слави стоти јубилеј ...

Иконскиот британски бренд реши да претстави специјално издание на моделот A3 Vantage Roadster како дел од прославата. 

Именуван по A3 од 1921 година, A3 Vantage содржи беспрекорни детали кои очигледно им се познати на сите со остро око затоа што потекнуваат од оригиналот. Во надворешноста, црната решетка со алуминиумско опкружување и оригиналното испреплетено лого на AM, црна боја и црни тркала од дваесет инчи испуштаат неверојатна енергија и убавина.

Во ентериерот се користеше кожа во боја на костен, комбинирана со детали од месинг околу инструментите и оригиналното лого на Астон Мартин.

Конечно, можеме да ви кажеме дека само три модели A3 Vantage Roadster ќе бидат произведени во соработка со нарачаната дивизија Q Aston Martin. 

Се разбира, не се зборуваше за цената и веројатно ќе дознаеме само кога еден од тројцата сопственици ќе се осмели да ја сподели со остатокот од светот.