НАЈЗДРАВОТО МЕНИ: Пет хранливи продукти за длабока старост

Мед 

Ако човек се откаже од шеќерот и се осврне на приготвената храна со мед, ќе живее значително подолго. 

Лук 

Лукот не само да се додава како зачин на јадењето, исто така има антисептички и антибактериски својства. Содржи и многу витамини, кои го зајакнуваат имунитетот. 

Чоколада 

Многу луѓе се обидуваат да се откажат од чоколадата. Но тоа е голема грешка, ако го заборават сосема. Во мали количини чоколадото го подобрува расположението и ја нормализира работата на кардиоваскуларниот систем. Само чоколадото треба да е вистинско и да содржи голем процент на какао. 

Цимет 

Циметот не е само зачин, кој го подобрува вкусот на храната, тој е во можност да го намали нивото на лошиот холестерол и да го спречи дијабетесот. 

Маслиново масло 

Маслиновото масло се сметало во Стариот Рим за еликсир на среќата и младоста. А квалитетното маслиново масло е многу корисно за организмот. Неговите подмладителни својства се должат на содржината на витамин Е и антиоксидансите.