НАЈЗДРАВОТО МЕНИ: Пет хранливи продукти за длабока старост
Мед
Ако човек се откаже од шеќерот и се осврне на приготвената храна со мед, ќе живее значително подолго.
Лук
Лукот не само да се додава како зачин на јадењето, исто така има антисептички и антибактериски својства. Содржи и многу витамини, кои го зајакнуваат имунитетот.
Чоколада
Многу луѓе се обидуваат да се откажат од чоколадата. Но тоа е голема грешка, ако го заборават сосема. Во мали количини чоколадото го подобрува расположението и ја нормализира работата на кардиоваскуларниот систем. Само чоколадото треба да е вистинско и да содржи голем процент на какао.
Цимет
Циметот не е само зачин, кој го подобрува вкусот на храната, тој е во можност да го намали нивото на лошиот холестерол и да го спречи дијабетесот.
Маслиново масло
Маслиновото масло се сметало во Стариот Рим за еликсир на среќата и младоста. А квалитетното маслиново масло е многу корисно за организмот. Неговите подмладителни својства се должат на содржината на витамин Е и антиоксидансите.